Skip to content
Administrație locală Recent

Scandalul cu rețeaua inexistentă de gaz de la Strehaia continuă – Primarul Giura, suspect de blat cu Mehedinți Gaz?

Saga cu Mehedinți Gaz cuprinde Mehedințiul ca o plasă de păianjen, din care cu greu poți scăpa. Că doar de plasă de păianjen putem vorbi, că de țeavă de gaz nu putem vorbi, deși așa prevedea contractul inițial. Din 2004 până în prezent în Strehaia nu s-a tras nicio metru de țeavă de gaz. Ce e drept nu e vorba doar de Strehaia, mai sunt și alte localități.

Dacă până acum câteva luni nu exista o soluție care să nu usture bugetele locale de a încerca o întrerupere a contractului cu Mehedinți Gaz, legea a fost modificată, drept urmare a apărut o portiță de scăpare. La Drobeta Turnu Severin și la Șimian edilii și consilierii locali au de gând să adopte hotărâri prin care să retragă dreptul de concesiune al firmei Mehedinți Gaz.

La Strehaia, consilierii liberali au depus un proiect de hotărâre în acest sens.

Până să ajungă să fie pe ordinea de zi, în ședință ordinară, primarul Giura a convocat o ședință de îndată prin care a adoptat un proiect care prevede înființarea serviciului de distribuție a gazelor în Strehaia.

Curat … murdar cum ar spune Caragiale. Noi am vrut să aflăm mai multe, însă primarul Giura ne-a transmis că doar dacă mergem la primărie …stă de vorbă cu reporterul de la PSNews Mehedinți. Telefonic nu ne oferă niciun punct de vedere. Dacă în 2019, în epoca informației rapide, transparența nu înseamnă nimic pentru primarul Giura nu avem ce să comentăm. Dar o să ajungem și la primărie și să vedem atunci …ce povești ne va mai vinde.

Între timp, la ședința de CL de miercuri, 27 februarie, proiectul de hotărâre al liberalilor NU a trecut. Deci cum s-ar spune la Strehaia ”căruța a rămas înaintea boilor”.

Ciudată a fost și propunerea primarului Ioan Giura care, la proiectul liberalilor, a introdus un nou amendament prin care a cerut ca inițiatorii proiectului să fie răspunzători pentru eventualele prejudicii care se aduc Unității Teritorial Administrative prin retragerea concensiunii de gaz.

Consilierii liberali au votat împotriva amendamentului, dar a fost adoptat pentru că social democrații au majoritate. Dar…ce să vezi surpriză… când a fost la votul final consilierii PSD s-au răzgândit! Deci în continuare există o hotărâre care înființează un serviciu local de alimentare cu gaz, deși nu i s-a retras dreptul de concesiune firmei Mehedinți Gaz.

Aceste decizii contradictorii ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva primarul Ioan Giura este pe ”blat” cu firma Mehedinți Gaz.

Știm de la mulți cetățeni din Strehaia că își doresc să aibă gaz. Drept urmare am decis să depunem proiectul de hotărâre cu privire la retragerea concesiunii firmei Mehedinți Gaz, care nu și-a respectat obligațiile contractuale. Între timp primarul a trecut o hotărâre care prevede înființarea unui serviciu, pe care nu îl poate înființa pentru că nu a retras dreptul de concesiune. Când l-am întrebat în ședință de ce a luat această decizie, domnul Giura mi-a spus, ironic, că să fiu mai atent că proiectul prevede înființarea/preluarea serviciului de gaz. Fără să se fi făcut concesiunea. Am trecut mai departe, am votat împotriva amendamentului absurd cu asumarea responsabilității pentru prejudicii ulterioare, dar la final mi-am asumat și asta crezând că proiectul va trece și vom putea face pași pentru a rezolva problema gazului în Strehaia. Brusc…consilierii social democrați s-au răzgândit. Oare nu ar trebui să facem administrație mai mult și politică populistă mai puțin? Eu așa spun. Nu vom renunța. Vom redepune proiectul ca să rezolvăm această problemă”, ne-a declarat Daniel Cioplea, președintele PNL Strehaia.

Nu pare inadecvat să spunem că la Strehaia, pentru moment, toată tărășenia cu gazul a ”rămas în coadă de pește”. Între timp avem o întrebare, cel mai probabil retorică, oare va avea curaj primarul să solicite penalitățile din caietul de sarcini pe care Mehedinți Gaz și le-a asumat în cazul neefectuării investițiilor în Strehaia?….. Rămâne de văzut?!?

1 comentariu la “Scandalul cu rețeaua inexistentă de gaz de la Strehaia continuă – Primarul Giura, suspect de blat cu Mehedinți Gaz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.