Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Scandalul detașărilor la Spitalul Județean duce la vârful Consiliului Județean Mehedinți

Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate medicală din județul Mehedinți, a rămas fără 45 de angajați de la începutul acestui an. Oamenii erau detașați de la firme private și o dată cu sistarea detașărilor din privat la stat, spitalul a trebuit să renunțe la ei.

Oamenii sunt profund nemulțumiți că și-au pierdut un loc de muncă bine remunerat la stat. Cei mai mulți dintre ei ocupau posturi de asistenți medicali, dar și la departamentul administrativ. Pe de altă parte, spitalul județean rămâne în momentul de față descoperit cu 45 de posturi și este greu de crezut că se vor organiza concursuri prea curând.

Deși nimeni din conducerea spitalului nu dorește să vorbească pe acest subiect, în instituție este de notorietate faptul că aceste detașări se făceau doar la ordinul președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, și numai pe criterii de el știute.

Deși se puteau organiza concursuri pentru ocuparea acestor posturi, Aladin Georgescu a preferat să recurgă la aceste detașări care îi țineau pe oameni într-o stare de incertitudine. Veniți în spital pe ușa din dos, pe criterii politice în cea mai mare parte, oamenii sperau totuși că în timp situația lor se va rezolva.

Acum sunt nevoiți să se întoarcă la firmele de unde au fost detașați și să aștepte organizarea unor concursuri, așa cum este firesc, pentru ocuparea posturilor rămase acum vacante. Au rămas cu gustul amar al unor promisiuni neonorate și cu iluzia unui loc de muncă la stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.