Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Recent

Scandalul Mehedinți Gaz – Primăria Severin – Ce s-a întâmplat la ”marea” întâlnire?!?

Reprezetanții firmei Mehedinți Gaz au avut miercuri, 30 ianuarie, o întâlnire cu primarul Marius Screciu, deputatul PNL Virgil Popescu și consilierii locali în vederea clarificării situației contractului de extindere a rețelei de gaz, o sursă mare de scandal și nemulțumire având în vedere că trebuiau să își respecte obligațiile contractuale încă din 2013.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a declarat colegilor de la Tele2 Drobeta că li s-a comunicat că vor veni cu un plan de redresare. Pe de altă parte, liberalii demarează o amplă campanie de consultare publică prin care îi întreabă pe cetățeni dacă nu ar fi de acord ca extinderea rețelei de gaz să fie făcută de o companie din subordinea Consiliului Local Drobeta Turnu Severin.

”Azi (miercuri n.red.) ne-au comunicat că vor veni cu un plan de redresare. Așteptăm să vedem! Le-am spus foarte clar că atunci când vorbim de penalități, vorbim de penalități. Firma Mehedinți Gaz trebuia din 2013 să termine acea rețea de distribuție a gazului. A făcut asta doar la 4,46% din totalul gospodăriilor din Drobeta Turnu Severin. Eu anul trecut am reușit să modific legea energiei și gazelor naturale și am mutat concesiunile de gaze naturale de la ministerul Energiei la Administrațiile Locale. PNL Mehedinți demarează o amplă campanie de informare ca severinenii să știe că dacă au dat bani trebuie să îi primească înapoi. Oamenii trebuie să plătească DOAR branșamentul! Tariful de branșament este acum fix! Problema cu firma Mehedinți Gaz  este că a cerut bani de la cetățeni să tragă țeava până la branșament și așa ceva nu este legal! Firma trebuia să investească 30 de milioane de euro în extinderea rețelei de gaz, dar nu cred că au investit până acum 4 – 5 milioane de euro. Totodată, PNL Mehedinți a lansat un sondaj prin care întrebăm severinenii dacă ar fi de acord ca extinderea rețelei de gaz să fie făcută de o companie subordonată primăriei – Consiliului Local. Vom împărți și pliante. Contează foarte mult ca severinenii să se implice. Sperăm să avem 10.000 – 15.000 de voturi ca să vedem ce vor cetățenii, ca până la sfârșitul lunii februarie să știm ce trebuie făcut. Noi ne dorim ca rețeaua de distribuție de gaze să se dezvolte”, a declarat președintele PNL Mehedinți.

Sondajul online:

PNL Mehedinți a demarat o campanie de informare și consultare cu privire la viitorul distribuției de gaze în municipiul…

Publicată de PNL Mehedinti pe Luni, 28 ianuarie 2019

Totodată, deputatul liberal a vorbit și despre sistemul de încălzire al municipiului Drobeta Turnu Severin, care urmează să fie modernizat.

Sunt două lucruri la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin care trebuie discutate și cetățenii trebuie să înțeleagă că sunt diferite. Un lucru este legat de o nouă centrală de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, practic pe gaz – care va avea drept combustibil gazul. Asta ar urma să înlocuiască soluția provizorie, care există de vreo 3 ani de zile, de la Halânga, care aduce agentul termic în casele severinenilor (cu păcură, un combustibil scump, deci o gigacalorie scumpă). Aici este vorba de studierea oportunității unui parteneriat public – privat cu companii, să zicem de renume, care au experiență în domeniu, care să aibă și capacitate financiară. Și probabil se va face un parteneriat public – privat, o asociere, cu garanții solide în spate. Există posibilități de finanțare pe anumite axe europene. Totodată, la ministerul Energiei mai există un fond de finanțare de 50 milioane de euro pe o axă de finanțare 10 – C, pentru metode de producere a energiei curată, pentru a se renunța la cărbune. Înțeleg că există și fonduri europene integrale pentru construirea de centrale. Mă voi interesa. 30 de milioane de euro cred că ar putea fi costul aproximativ al unei asemenea centrale. Din moment ce până în ianuarie nu a fost selectată o firmă care să asocieze, nu cred că iarna 2019 – 2020 va prinde orașul Severin cu o soluție definitivă cu privire la căldură. Sper că iarna 2020 va prinde Severinul cu o soluție modernă de încălzire și ar trebui să se ia în considerare și modernizarea rețelei primare. Între timp aștept cu interes cei 35 milioane de lei promiși de Liviu Dragnea pentru Drobeta Turnu Severin, suma necesară pentru acoperirea furnizării agentului termic pe anul acesta, și dacă acești bani nu vor fi incluși în proiectul de bugetu eu, personal, voi depune un amendament în acest sens”, a mai declarat președintele PNL Mehedinți.

 

1 comentariu la “Scandalul Mehedinți Gaz – Primăria Severin – Ce s-a întâmplat la ”marea” întâlnire?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.