Skip to content
Focus Recent

Scandalul rețetelor compensate pentru pensionari: Guvernul modifică plafonul

Premierul României a anunțat că plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90% va fi majorat la 990 de lei. Asta după ce în urma majorării punctului de pensii sute de pensionari s-au trezit că nu mai pot beneficia de medicamente compensate.

Vom majora plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cât mai accesibile. Creştem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor. Aşadar, avem o creştere de 10%. Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-şi păstreze acest drept, şi anume accesul la medicamente compensate„, a afirmat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

PNL acuza luni, 16 iulie, că Guvernul PSD&ALDE că a lăsat mii de pensionari fără dreptul la medicamente compensate cu 90%, drept urmare solicită modificarea urgentă a Hotărârii de guvern nr. 720/2018 pentru ca această nedreptate să fie înlăturată.

Guvernul condus de Dragnea, Dăncilă şi Olguţa Vasilescu dau dovadă, încă o dată, de un cinism greu de imaginat! După ce şi-au bătut joc de angajaţi, angajatori şi investitori, acum îi umilesc pe cei mai săraci pensionari din sistemul public de pensii. Astfel, după ce au amânat majorarea punctului de pensie cu jumătate de an, luându-le pensionarilor din buzunar sute de lei din pensia la care au dreptul, potrivit legii, Guvernul a dat cu o mână şi a luat cu două mâini. Mai precis, după majorare a punctului de pensie de la 1 iulie, peste 300 de mii de pensionari care aveau pensiile între 801 lei şi 900 de lei, au câştigat la pensie între 80-90 de lei lunar, dar au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%”, susține deputatul PNL Nicolae Giugea.

Potrivit HG nr. 720/2018 pensionarii ale căror venituri din pensii sau din indemnizaţii sociale nu depăşesc valoarea de 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, cuantumul de compensare a medicamentelor este de 90% din preţul de referinţă. Guvernul nu a modificat acest plafon și în urma majorării pensiilor cei care beneficiau de medicamente compensate nu mai au acest beneficiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.