Skip to content
Administrație locală

Schimb dur de replici între președintele CJ Mehedinți și prefect! Se cer demisii

Decizia de alocare a sumele către UAT-uri din cota de 6% din impozit provoacă în continuare scandal. Președintele CJ Aladin Georgescu îl acuză pe prefectul Cristinel Pavel că pune presiuni pe Justiție, deși așa cum ne întrebam recent, aceste suspiciuni planează asupra acțiunilor sale.

Instituția Prefectului județul Mehedinți a depus un memoriu la Ministerul Justiției, cât și la președintele Tribunalului Mehedinți pentru a verifica modul cum a fost aplicată grefa de definitivă de către Tribunalul Mehedinți pe hotărârea judecătorească care privește acțiunea de împărțire a banilor de către Consiliului Județean Mehedinți la primării. Consider că prin #presiuni_politice asupra sistemului judiciar de la nivel local s-a forțat obținerea acestei grefe definitive pe hotărârea judecătorească, fără să se îndeplinească procedura de confirmare a comunicării hotărârii judecătorești de către toate părțile din dosar, inclusiv Instituția Prefectului. Vă aduc la cunoștință că am formulat recurs în termen legal asupra hotărârii judecătorești pentru că nu este normal să se aloce bani pe criterii politice unor primării, iar multe alte localități să fie lăsate fără bani. Fondurile publice trebuie repartizate pe criterii clare, care să aibă la bază criteriul populației fiecărui UAT. Diferențele între sumele repartizate primăriilor din județ sunt foarte mari. Dacă Primăria Jiana, de exemplu, a primit suma de 1.000.000 de lei, Primăria Șimian, cea mai mare comună din Mehedinți, a primit doar 50.000 de lei. Tot 50.000 de lei au primit și primăriile Bâcleș, Vânjuleț, Poroina Mare, Ilovăț, Husnicioara, Devesel, Dubova, Dumbrava, Dârvari, Cujmir. Orșova, cel de-al doilea municipiu al județului Mehedinți, nu a primit niciun leu. De altfel, vreau să vă spun că Instituția Prefectului – județul Vâlcea, într-o speță asemănătoare, a câștigat la Tribunalul Județean Vâlcea, recursul formulat de Consiliul Județean Vâlcea, urmând să fie judecat la Curtea de Apel Pitești. Magistrații de la Vâlcea au concluzionat că ”autoritatea locală a repartizat în mod arbitrar fondurile publice, iar hotărârea Consiliului Județean a fost adoptată cu exces de putere”, exact ceea ce s-a întâmplat și în județul nostru”, anunța joi, 18 iunie, prefectul județului în cadrul unei conferințe de presă.

La scurt timp, președintele CJ Mehedinți a ieșit la ”atac”, pe Facebook, și îi cere premierului Orban să îl demită pe prefect.

GUVERNUL ORBAN SĂ ÎL DEMITĂ DE URGENȚĂ PE PREFECTUL JUDEȚULUI MEHEDINȚI PENTRU ATACURILE FĂCUTE LA ADRESA JUSTIȚIEI! Sunt un om al legii prin natura profesiei și nu pot să rămân nepăsător la presiunile pe care prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, le face pe justiție! Hotărârile instanțelor de judecată NU se comentează, se pun în aplicare, iar ceea ce face prefectul județului zilele acestea sunt acțiuni iresponsabile și nu au voie să rămână fără urmări! Își permite să pună la îndoială în mod public, sentința Tribunalului Mehedinți care a dat câștig de cauză Consiliului Județean în procesul intentat privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat către unitățile administrativ teritoriale prin exemple subiective! În plus, susține că ștampila Tribunalului Mehedinți cu mențiunea “definitivă prin nerecurare” pentru sentința pronunțată în dosar nu ar fi fost dată conform legii și aduce acuzații grave care pot crea un precedent periculos. Dincolo de toate astea, aduce alte acuzații absolut lipsite de temei, doar pentru că a pierdut un proces pe care nu l-ar fi intentat dacă ar fi înțeles legea! Întrucât persistă într-o gravă eroare prin care nu numai că zădărnicește alocarea banilor către primării prin formularea unui recurs peste termenul legal, iată, aduce grave prejudicii justiției! Nu mai am speranța că va avea demnitatea să își recunoască greșelile pe care le face de la o zi la alta și să își dea demisia singur, așa că Guvernul care l-a pus în funcție este dator în fața mehedințenilor să îl dea jos”, a transmis Aladin Georgescu.

Cristinel Pavel i-a răspuns, la rândul său, prin care îi transmite că nu îi va permite să se folosească de banii publici pentru a-și asigura un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.

Declarațiile lui Aladin Gigi Georgescu din ultimile două zile arată disperarea unui om care simte că pierde lucrurile de sub control. E vorba de controlul pe care acesta îl exercită asupra primarilor prin fondurile publice pe care le are la dispoziție ca președinte al Consiliului Județean și pe care le împarte în mod discreționar.  Și mai arată un lucru pe care chiar colegul său de partid, primarul Marius Screciu, îl spunea despre Aladin Georgescu în urmă cu câțiva ani, acela că funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți este „o pălărie mult prea mare pentru el”. Și așa este ! Aladin Gigi Georgescu invocă ”grija” față de toți primarii din județ, fără să amintească că în februarie, când a făcut repartizarea către UAT-uri a cotei de 6 % din impozitul pe venitul estimat, pe lista privilegiaților s-au numărat doar primăriile conduse de primari PSD.  Domnule avocat de la Vânju Mare, trebuie să înțelegeți că județul Mehedinți nici nu l-ați moștenit și nici nu l-ați cumpărat ca să vă permiteți să vă jucați cu fondurile publice după propriul interes, folosindu-vă de acești bani pentru a vă asigura un nou mandat în fruntea Consiliului Județean. Cât timp eu voi fi aici, acest lucru nu vi-l permit ! Știu, e greu, pentru că în afară de semnarea unor așa-zise proiecte pe care le tot postați pe Facebook, filmări cu drona și 2-3 km de asfalt pe ici pe colo, nu aveți cu ce veni în fața cetățenilor la toamnă, când le cereți votul.  De fapt, oglinda mandatului dvs prelungit din ultimii șase ani este Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, pe care îl aveți în administrare. O clădire murdară, în care în anul 2019 patru oameni și-au pierdut viața din cauza mizeriei, iar mâncarea era adusă la pacienți prin subsolul insalubru. Asta este tot ceea ce puteți ! Nimic mai mult ! Cât despre demisia pe care văd că mi-o cereți cu atâta insistență, vă atrag atenția să nu mai confundați niciodată visele proprii cu realitatea”, a precizat prefectul județului Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.