Skip to content
Recent Spot

Schimbări la ANAF – Fiscul va reţine doar sumele datorate iar popririle se vor ridica imediat

Popririle bancare vor fi instituite de către ANAF doar pe sumele datorate statului, nu pe tot ce se află în conturile bancare ale firmelor sau persoanelor executate silit, iar ridicarea popririlor va fi făcută în timp real, prevede un set de modificări aflate acum în lucru la nivelul Ministerului Finanțelor.

Acum, ANAF pune poprire simultan pe toate conturile, iar ridicarea popririi se efectuează la câteva zile sau chiar mai mult după ce trage suma datorată statului, potrivit PSNews.ro

Schimbările la care lucrează acum Finanțele, minister în subordinea căruia se află ANAF, vor introduce ridicarea popririi în timp real și instituirea acesteia doar pentru suma datorată.

Anul trecut, ANAF a luat din conturile celor cu datorii, folosind poprirea bancară, 3,46 miliarde de lei, sumă cu 9% mai mică față de anul anterior.

Contactat de Profit.ro, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că intenționează să introducă această măsură în cel mai scurt timp. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe potrivit informațiilor Profit.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.