Skip to content
Ediția de astăzi Social

Școala începe luni! Care sunt condițiile pentru prezență fizică

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că de luni, 8 noiembrie, reîncepe școala, iar criteriul pentru revenirea elevilor în bănci este rata de vaccinare.

Este pregătit pentru semnare al treilea ordin care se referă la modalitatea de începerea școlii. Pentru că școala va începe pentru toți elevii și pentru toți copiii din grădiniță în data de 8 noiembrie, mă refer aici la învățământul de stat și învățământul privat. Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru situații de urgență prin care se propune modificarea Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății în acest sens. În foarte scurt timp va fi validată propunere, ordinul va fi semnat și va fi transmis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în așa fel încât pe parcursul acestei zile se poate exista ședințele de consiliu de Administrație în fiecare școală”, a anunțat vineri, 4 noiembrie, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că 1,8 milioane de elevi din cei aproape 2,9 milioane ar urma să meargă fizic la școală, iar criteriul pentru revenirea elevilor în bănci este rata de vaccinare, care va fi actualizată în fiecare zi vineri.

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișata pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB. (…) În București aproape 70% din școli aveau rata de vaccinare peste 60%. Astăzi se va actualiza lista. Rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădinițele și pe ultimul loc sunt școlile gimnaziale. Rămâne posibilitatea de a rămâne în online chiar dacă școala are o rată de vaccinare de peste 60%”, a anunțat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.