Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Şcolile mehedinţene în sistemul hibrid

Odată cu intrarea mai multor localități, printre care și municipiul Drobeta-Turnu-Severin, în scenariul roșu, s-au făcut modificări și la nivelul unităților de învățământ.

„91 de unităţi de învăţământ avem în scenariul verde, 68 în scenariul galben şi 40 de unităţi în scenariul roşu. Practic, adunând atât scenariile galbene, cât şi cele roşii, avem 108 unităţi care funcţionează în sistem hibrid. Precizez că unităţile de învăţământ aflate în scenariul roşu îşi desfăşoară activitatea faţă în faţă, jumătate-jumătate, cu învăţământul preşcolar, primar şi anii terminali, mai exact clasele a 8-a şi a 12-a”, a declarat Cristian Harcău, inspector școlar general adjunct

De asemenea, Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” a intrat de astăzi, 25.03, în acest scenariu. 

„Din acest moment, abordăm scenariul al 3-lea, care înseamnă împărţirea claselor în două grupe. Cursurile se vor desfăşura hibrid, astfel, prima grupă se va prezenta la şcoală, iar cealaltă grupă, în sincron, acasă, pentru ca în săptămâna următoare să se inverseze. Această măsură este valabilă claselor a 8-a, respectiv a 12-a, iar celelalte clase rămân exclusiv online”, ne-a comunicat Magelona Petrescu, directorul Colegiului Național „Gheorghe Țițeica”

Totodată, în județul Mehedinți, aproximativ 20 de clase învață doar în mediul online deoarece un cadru didactic, ori un elev, a fost confirmat cu virusul covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.