Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Screciu se plânge că nu a primit bani de la autoritățile centrale pentru începerea noului an școlar

Edilul Marius Screciu se plânge că nu a primit bani de la autoritățile centrale pentru începerea noului an școlar.
Am fost astăzi, alături de fostul ministru al Educației, doamna Ecaterina Andronescu, la Școala Generală nr. 13, din cartierul Gura Văii, unde se efectuau ultimele pregătiri pentru debutul noului an școlar. Din păcate, în toată această perioadă dificilă, nu am primit sprijin din partea autorităților centrale, dar cu toate acestea am alocat fonduri din bugetul local și am asigurat toate condițiile, pentru ca școlile și grădinițele din Drobeta Turnu Severin să-și deschidă luni porțile. 35 de unități de învățământ din municipiu au fost dotate cu dispensere, covoare cu dezinfectant, biocid și septol pentru igienizare, termoscanere la intrare și lămpi UV pentru dezinfectarea sălilor de clasă, înainte de cursuri.  Anterior am efectuat acțiuni de igienizare în toate spațiile comune, pentru a asigura un mediu sănătos de educație și pentru a permite reluarea activității educaționale, în condiții de siguranță pentru copii și cadre didactice”, a declarat Screciu.
Pe de altă parte Guvernul anunță că autoritățile continuă pregătirile pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță.
Joi a fost aprobată în ședința de Guvern suplimentarea bugetului Ministerului Educației cu 100 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru finanțarea Programului Național „Educația în Siguranță”.
Au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele școlare să facă achiziții de laptopturi, materiale sanitare și dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice, astfel încât personalul din învăţământ să poată să desfășoare lecții online acolo unde situația epidemiologică impune un astfel de sistem”,  a declarat seful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.