Skip to content
Recent

Screciu și Georgescu vor să dezvolte infrastructura de apă și apă uzată în Mehedinți

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu, primarul Severinului Marius Screciu, directorul SECOM Dorin Lețea au avut miercuri, 27 martie, o întâlnire cu directorul general adjunct din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chițescu pentru a pregăti un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mehedinți.

Împreună cu domnul primar al municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu și domnul director al SECOM S.A., Dorin Lețea, la sediul Primăriei Drobeta-Turnu Severin, am avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Autorității de Management (AM) pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014–2020. Discuțiile cu domnul director general adjunct al Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chițescu și domnul Cristian Mărișteanu, director adjunct în cadrul aceleiași structuri au vizat proiectul implementat de SECOM S.A. care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mehedinți. Scopul întâlnirii l-a constituit dezbaterea aspectelor legate de stadiul pregătirii proiectului”, a declarat președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu.

Bogdan Chițescu a declarat că vor veni în Mehedinți experți ai Băncii Europene de Investiții

Vizita reprezentanților AM POIM constituie un excelent prilej pentru trecerea în revistă a stadiului proiectelor finanțate în județul Mehedinți din fonduri neramburasabile, în perioada actuală de programare, precum și fixarea unor repere pe termen scurt și mediu pentru a răspunde provocărilor identificate la nivel local în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județ. Astfel, pentru clarificarea modului de definire a aglomerărilor vizate în proiect s-a organizat o vizită la fața locului împreună cu experții Băncii Europene de Investiții. În consecință, vă asigurăm de întreg suportul AM POIM în procesul de pregătire și implementare a proiectelor promovate în județul Mehedinți”, a declarat directorul general adjunct din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Bogdan Chițescu.

Proiectul pregătit de SECOM are o valoare de peste 70 milioane euro care reprezintă, prin investițiile propuse, o oportunitate pentru dezvoltarea județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.