Skip to content
Recent

Scurtcircuitul din biografia comisarului european pentru Justiție care a criticat România

Citiți în cele ce urmează despre scurtcircuitul din biografia comisarului european pentru Justiție, Věra Jourová, care a criticat România.

Amintim că miercuri, în plenul Parlamentului European, eurocomisarul menționat a vorbit apăsat despre „îngrijorările” pe care le-au creat în Europa modificările aduse legilor justiției de către aleșii de la București.

„Din pacate, vedem ca sunt criticate deciziile justitiei si normele de integritate, situatie care nu ne ofera incredere. Trebuie respectate standardele europene”, a adăugat Vera Jourova, citată de Ziare.com.

Miercuri seară, jurnalistul Andrei Bădin a scris pe Flux24.ro despre un episod dureros din biografia Verei Jourova, care în mod normal ar fi trebuit s-o determine a lupta împotriva abuzurilor (logică pe care se bazează noile legi ale justiției din România):

„În urmă cu 12 ani a fost arestată pe aeroportul din Praga de binomul ceh, la întoarcerea dintr-o vizită oficială în Bielorusia, în fața camerelor de luat vederi, pentru corupție.

Jourova a fost acuzată că a primit 2 milioane de EURO de la un primar din Moravia de Sud pentru alocarea de fonduri pentru reconstrucția castelului Budisov. Era atunci ministru adjunct pentru dezvoltare regională în guvernul ceh.

A stat în arest preventiv timp de 33 de zile dar după doi ani a fost achitată și a primit despăgubiri de la statul ceh de 100.000 de EURO.

Când a ieșit din arestul preventiv soțul o părăsise, iar fiica sa avusese o cădere nervoasă și era internată într-un spital de psihiatrie.

A încercat să se angajaze dar nu a putut așa că și-a făcut o firmă de consultanță pentru fonduri europene lucrând pe fostul spațiu sovietic, România, Serbia, Macedonia și Muntenegru”.

Între timp, vedem cum Vera Jourova a schimbat macazul și s-a raliat ideilor șefului ei din CE, Jean-Claude Juncker, în ceea ce privește abordarea juridică a politicienilor români din PSD-ALDE.

Că tot am adus vorba despre șeful executivului comunitar: un episod din primăvara anului trecut arată ce are în comun Vera Jourova cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (și el un critic acerb al legilor justiției române): amândoi sunt admiratori ai gândirii lui George Soros, cu care ambii au avut câte o întâlnire (la distanță de câteva zile) la finele lunii aprilie 2017.

Redăm mai întâi materialul cu Juncker:

Iată și postarea de pe Twitter a eurocomisarului pentru Justiție după întâlnirea cu același George Soros:

„Am discutat situația drepturilor fundamentale (ale omului – n.r.) din Europa cu George Soros. Valorile societății deschise sunt fundamentul acțiunii UE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.