Skip to content
Spot

Se apropie vremuri grele pentru Guvernul Orban. Când va depune PSD moțiunea de cenzură

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, invitat în studioul Puterea Știrilor, a oferit noi detalii despre moțiunea de cenzură pregătită de social-democrați. PSD-istul a precizat că e posibil ca acest calendar al depunerii moțiunii de cenzură să se decaleze și să avem o moțiune de cenzură chiar mai repede, în iulie.

„În iunie este prea devreme. Trebuie să strângem semnăturile, să negociem cu ceilalți posibili partener”, a precizat acesta, potrivit PSNews.ro

„Noi am spus că o să depunem o moțiune de cenzură după ce se termină starea de alertă, dar nu vreau să se interpreteze că nu mai votăm starea de alertă pentru a putea depune moțiune de cenzură. Nu are nicio legătură. După 15 iunie, primele motive efective și măsurabile pentru care vom depune această moțiune de cenzură sunt nedublarea alocațiilor și neaplicarea pensiilor cu 40%(…). E posibil ca acest calendar al depunerii moțiunii de cenzură să se decaleze și să avem o moțiune de cenzură chiar mai repede. Poate chiar în iulie. În iunie este prea devreme. Trebuie să strângem semnăturile, să negociem cu ceilalți posibili partener. PSD este în minoritate în Parlament, nici cu PRO România și ALDE nu avem majoritate”, a declarat Lucian Romașcanu, la Puterea Știrilor.

Tic-tac pentru Guvernul Orban?

Amintim că zilele trecute, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a subliniat că după ce va trece moțiunea de cenzură, PSD împreună cu partenerii politici -PRO România și ALDE vor prezenta președintelui Klaus Iohannis un program economic pe termen mediu și lung pentru a contracara efectele crizei.

„Eu nu vin cu moțiuni de cenzură de dragul moțiunii ci vom veni cu o moțiune de cenzură care să aibă sută la sută sorți de izbândă. Eu doresc ca alături de ceilați parteneri politici care vom iniția această moțiune să-i prezentăm președintelui un program economic de a face față crizei economice pe termen scurt și mediu și de aici să avem cu președintele un dialog sincer și corect cum trebuie să arate viitorul Guvern poate până la alegeri sau de la alegeri încolo. Cred că este un semnal important ceea ce se întâmplă ca președintele să iasă din logica electorală de a înjura PSD”, a spus presedintele interimar al PSD.

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a declarat recent că depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Orban este un lucru „imperios necesar”, dar că „trebuie să ne sfătuim cu toţii care este momentul optim pentru depunerea moţiunii pentru ca şi ea să treacă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.