Skip to content
Ediția de astăzi Social

Se scumpesc biletele de tren de la 1 noiembrie

Biletele de tren costă mai mult de vineri, odată cu majorarea tarifului pentru rezervarea locului, de la 4 la 5 lei, la trenurile Regio sau Interregio, pentru clasele întâi sau a doua, şi pe orice zonă kilometrică tarifară.

Preţul are şi taxa pe valoarea adăugată inclusă, potrivit PSNews.ro

Practic, biletele vor fi mai scumpe pentru călătoriile pe distanţe lungi, care necesită rezervarea unui loc.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, este cel care a propus majorarea tarifului pentru călătoria cu trenul, în funcţie de distanţa parcursă.

Totodată, CFR Călători informează că, începând cu data de 15 decembrie, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2019-2020, care va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020.

În anul 2020, pentru realizarea transportului feroviar de pasageri, CFR Călători estimează o creștere a parcului de vagoane față de anul 2019, cu circa 15%, până la circa 1000 de vagoane în extrasezon.

  • Anumite puncte de vânzare care au o activitate redusă din cauza traficului de călători foarte scăzut vor suspenda temporar vânzarea biletelor, însă călătorii le vor putea achiziţiona în tren, la tariful similar celui de la casele de bilete, on line sau vor putea folosi abonamentele.
  • Vor fi în circulație cele 54 de vagoane modernizate în anul 2019, ceea ce permite creșterea capacității de preluare a publicului călător, cu peste 3300 de locuri.
  • Garniturile trenurilor Interregio de pe ruta Timișoara – Iași și retur vor fi formate din vagoane modernizare în cursul anului 2019, seria 2068, ca urmare a solicitărilor călătorilor și a mass-mediei.
  • Vagoanele modernizate au dotări moderne: instalaţii de climatizare, amenajare interioară de tip salon, prize 220V, cabine WC cu instalaţie WC de tip vacuumatic etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.