Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Sebastian Ghiță a fost achitat în unul din dosare

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat joi, 14 iunie, de magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul în care este judecat pentru folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

Tot în decizia de miercuri magistrații au revocat mandatul de arest preventiv emis pe numele lui Sebastian Ghiţă şi în baza căruia a fost cerută extrădarea din Serbia și revocarea sechestrului asupra bunurilor fostului deputat şi restituirea cauţiunii,  potrivit Mediafax.

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.