Skip to content
Recent

Secția de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier a fost inaugurată

Secția de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier a fost inaugurată. Aceasta este una dintre cele mai importante secții ale Muzeului, care, prin exponatele sale, vorbește despre origini, despre specificul zonei, și despre identitatea poporului român.
„Din respect pentru cultură și pentru ceea ce ne definește, am pus pe lista de priorități pentru finanțare, din bugetul județului, acest obiectiv și mă bucur că ceea ce a ieșit, prin efortul donatorilor și al celor care au muncit la amenajarea Secției, a fost apreciat de către cei care au vizitat astăzi, Muzeul!
După ani de eforturi și muncă, Muzeul Regiunii Porților de Fier merită din plin titlul de cea mai importantă instituție de cultură din județul Mehedinți și satisface exigențele specialiștilor în domeniu, după proiectul de reabilitare și amenajare, derulat de Consiliul Județean Mehedinți!
Vă invit să îl vizitați când aveți ocazia!”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți
Totodată, în parteneriat cu Primăria Municipiului Drobeta-Turnu-Severin, se va implementa un nou proiect, prin care se va pune în valoare întreaga zonă de la Dunăre, care are în centru Muzeul Regiunii Porților de Fier și Cetatea Medievală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.