Skip to content
Ediția de astăzi

Ședință de urgență la PSD. Patru parlamentari, excluşi din partid. Carmen Dan a scăpat

Conducerea partidului a decis excluderea din PSD a celor patru parlamentari care au absenatat luni din Parlament de la moțiunea de cenzură.

Este vorba de deputații Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și de senatorul Roxana Pațurcă, potrivit PSNews.ro

Au votat doar doi lideri împotriva excluderii: Dumitru Buzatu și Ionel Arsene. Carmen Dan a scăpat de sancțiune, urmând ca situația sa să fie analizată, după ce aceasta a susținut că se află în izolare după ce mama sa a fost confirmată cu coronavirus.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a dat însă de înțeles că moțiunea actuală va fi abandonată pentru a nu ridică probleme de constituționalitate, urmând să se decidă dacă va fi depusă o nouă moțiune.

Tocmai ce am depășit o zi în care nu s-a reușit dezbatere moțiunii. Cred că despre a discuta de o nouă moțiune este mult prea devreme. Avem această moțiune depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune”, a spus Simonis. O altă variantă luată în calcul de social democrați este să aștepte decizia CCR pe actuala moțiune, procedură contestată de Guvern la Curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.