Skip to content
Ediția de astăzi

Șeful Comisiei parlamentare pentru revoluționari, concluzie cu două tăișuri despre dosarul PICCJ EXCLUSIV

 

Redacția PSnews.ro a stat de vorbă luni cu președintele Comisiei parlamentare comune pentru revoluționarii din Decembrie 1989, după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) a anunțat că i-a solicitat lui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale față de Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

Este vorba despre deputatul PMP de Călărași Cristian-George Sefer (foto sus; sursa: Cdep.ro), care s-a arătat optimist în legătură cu acest nou pas din speța Revoluției, dar a atras atenția că va dura ani de zile până când vom putea spera la o sentință, având în vedere volumul de muncă pe care trebuie să-l depună procurorii.

„Mi se pare că, după 28 de ani, într-adevăr se va face lumină. Acuma, nu știm cine e vinovat, cine e nevinovat – important e că se va face lumină. Probabil că peste ani de zile vom ști ce s-a întâmplat, cine a omorât acei copii (c-au rămas oameni mutilați, au rămas oameni schilodiți, tragedii) și se pare că acum într-adevăr se va face lumină. Părerea mea este că niciodată nu e prea târziu pentru lucruri de genul ăsta”, a declarat Sefer pentru PSnews.ro, precizând că vorbește în nume personal, întrucât nu se consultase cu alți membri ai comisiei după anunțul Parchetului General.

Confruntat cu ipoteza vehiculată în spațiul public, potrivit căreia fostul președinte Ion Iliescu nu va fi condamnat în timpul vieții pentru cele întâmplate în decembrie 1989, Cristian Sefer a oferit un răspuns evaziv: „Nu știu ce să vă spun despre acest lucru. Cert este că, fiind un dosar stufos, va mai dura ani de zile. V-am spus: singura idee bună e că, într-adevăr, se pare că se va face lumină și oamenii care au avut de suferit, cei care au rămas fără copii, fără părinți își vor găsi o oarecare liniște după 28 de ani. Că moare Iliescu, că nu moare – alea sunt niște lucruri separate. Dar important este ca acest dosar să se rezolve și să vedem într-adevăr ce s-a întâmplat în perioada aceea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.