Skip to content
Ediția de astăzi

Senator PSD: Moțiunea PSD împotriva lui Năsui trebuie votată fiindcă ministrul Economiei știe doar să blocheze – bani, proiecte, instituții!

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea este de părere că moțiunea PSD împotriva lui Năsui trebuie votată fiindcă ministrul Economiei știe doar să blocheze – bani, proiecte, instituții!

Ministrul Economiei continuă linia acțiunilor iresponsabile, al căror efect cert este blocarea economiei. Claudiu Năsui nu a avut timp în ultimele două luni să desemneze reprezentanți la ședințele Fondului Român de Contragarantare, astfel că toată activitatea instituției este, practic, suspendată. Nimeni nu știe cu ce se ocupă în mod real ministrul Năsui, în afară de a genera catastrofe precum blocarea Schemei 3 – Granturi pentru Investiții, în valoare de 16 miliarde de lei. Zeci de mii de IMM-uri vor fi lipsite, astfel, de fondurile necesare pentru a face față crizei generate de noile restricții. Tot ministrul Economiei este cel care a îngropat și ultimele speranțe ale industriei HoReCa, propunând eliminarea voucherelor de vacanță. De aceea, orice zi în plus cu Năsui la butoanele unui minister de care depinde soarta economiei românești prelungește agonia firmelor locale și produce mii de șomeri. Moțiunea simplă, depusă de PSD la Senat împotriva lui Claudiu Năsui și care va fi votată săptămâna aceasta, poate fi un act de dreptate în numele zecilor de mii de întreprinzători români umiliți de ministrul USR”, a declarat senatorul PSD.

Senatorii PNL vor vota împotriva moțiunii inițiate de PSD

”Aici, legat de moțiunea pe economie, am stabilit clar poziția politică a partidului, pe de altă parte, noi susținem implementarea eficientă și rapidă a tuturor programelor de susținere a mediului de afaceri și aici este vorba de creșterea vitezei de evaluare a solicitărilor de finanțare pe Pilonul ll capital de lucru, în cadrul finanțărilor pe care le-am hotărât din fonduri europene. De asemenea, realizarea cât mai rapidă a normelor metodologice privind schema de ajutor de stat pentru susținerea companiilor din cadrul Horeca. De asemenea, sunt o serie de alte proiecte, care trebuie tratate cu toată seriozitatea, pentru că este, de fapt, vin în sprijinul mediului de afaceri și printre motoarele de creștere economică pe care noi le gândim este, practic, acest motor de creștere fundamental din dinamizarea, susținerea companiilor private. În special a companiilor private, care au avut de suferit de pe urma pandemiei de Covid”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.