Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Sesiune de formare în domeniul prevenirii consumului de droguri la Jandarmeria Mehedinți

20 de jandarmi din Mehedinți au participat la o sesiunea de formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri.

Activitatea a fost destinată jandarmilor care desfășoară misiuni de ordine publică și combatere a infracționalității stradale. Aceștia au fost instruiți cu privire la tendința fenomenului consumului si traficului de droguri, principalele categorii de substanțe și efectele acestora, semnele consumatorilor de droguri, precum și prevenirea consumului de droguri în mediul școlar.

”Demersul formativ urmărește informarea și conștientizarea personalului Ministerului Afacerilor Interne precum și a societății civile, cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului”, spune Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinți.

Sesiunea de formare a fost susținută de specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mehedinti și s-a desfășurat la sediul Jandarmeriei Mehedinti, în perioada 14-17 octombrie 2019.

De la începutul acestui an și până în prezent, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind infracțiunea de deținere și consum de droguri în 13 situații, privind 22 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.