Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Severinenii au venit în număr mare la manifestările de Ziua Națională

 

Manifestările au debutat la Monumentul Eroilor cu o slujbă religioasă, după care reprezentanții administrației publice lorcale, precum și parlamentarii de Mehedinți au vorbit despre însemnătatea acestei zile în istoria națională. S-au depus apoi coroane de flori, iar structurile MAI din județ și-au prezentat tehnica din dotare la parada militară.

Severinenii care au vrut să petreacă în stil tradiţional s-au adunat de Ziua Naţională în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.

După ce s-au încheiat manifestările de la Monumentul Eroilor și parada militară, în jurul orei 12,00 s-au format cozi la corturile special amenajate de Primăria orașului, unde au fost puse la bătaie peste 3.000 de porții de fasole.

Lângă Parcul central, oamenii au stat minute în şir la cozi ca să apuce o porţie de fasole cu cârnați și un pahar de vin fiert. Cine ține post în această perioadă a  mâncat doar fasole fiindcă a fost pregătită separat de cârnați.

“Am stat ceva timp la coadă, dar a meritat aşteptarea. Este foarte bine pregătită fasolea, felicitări bucătarilor”, spune Petrică Popescu (56 de ani), un severinean care stătea la coadă pentru o porție de fasole.

Tot în centrul orașului a avut loc un spectacol excepțional astăzi, de Ziua Națională, pe esplanada teatrului, organizat de Palatul Culturii „Teodor Costescu” împreună cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu”. A fost un moment deosebit, de mare măiestrie artistică, susținut de soliștii vocali ai Grupului „Cununița” (pregătiți de profesorul Doina Durdan) și micuții dansatori de la „Junii Mehedințiului” (profesor Sanda Daniela Stănilă).

Micii artiști au înfruntat frigul năprasnic, dar la finalul spectacolului au fost răsplătiți de public cu aplauze minute în șir. Evenimentul s-a încheiat cu un microconcert susținut de Ansamblul Profesionist „Danubius””, sub bagheta dirijorului Adrian Luca.

Peste 2.000 de severineni au participat astăzi la evenimentele organizate în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin de Ziua Națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.