Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Severinul găzduiește Simpozionul Internaţional de Patristică

15 profesori de patrologie din Europa participă, în perioada 7-9 mai, la cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Internaţional de Patrologie, organizat de Episcopia Severinului şi Strehaiei la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gura de Aur” din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Lucrările simpozionului se desfăşoară cu binecuvântarea şi coordonarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, profesor de patrologie în cadrul facultăţii de Teologie din Craiova, care a susţinut lucrarea cu titlul THE PRAYER OF JESUS IN SAINT PAISIUS VELICICOVSKI.

Cu ceastă binecuvântată ocazie au fost editate două volume sub numele de Orientalia Patristica care conțin comunicările susținute la edițiile din 2017 și 2018 ale acestui prestigios simpozion.

În prima zi a simpozionului (7 mai) au conferenţiat: Pr. Prof. Dr. Ioan Caraza de la Facultatea de Teologie din Bucureşti  (The light under the Cross as way of victory against the dealy darkness according the exegesis of Saint Jhon Chrysostom), Prof. Dr. Krzysztof Lesniewski de la Lublin-Polonia (Tears in the hesychastic tradition) și Prof. Dr. Pablo Argarate de la Graz-Austria (Biblical sites in fourth-century Egypt)

Prin lucrările acestui simpozion se dorește revigorarea trăirii creştinismului autentic, în lumina operei didactice a Sfinţilor Părinţi şi Scriitori ai Bisericii noastre. Toate comunicările vor fi publicate ulterior într-un volum de specialitate, editat de Episcopia Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.