Skip to content
Administrație locală Recent

Severinul, promovat turiștilor cu bani europeni

Primarul Marius Screciu a anunțat că a demarat proiectul de promovare a turismului în Severin, cu fonduri europene.

Am demarat proiectul „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, pe care îl derulăm împreună cu Primăria din Kladovo și prin care vom promova potențialul turistic important din zona noastră. Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin”, a declarat edilul.

Totodată, prin intermediul acestui proiect se vor organiza evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.

Împreună cu vecinii noștri de peste Dunăre am câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro: Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative; Dotarea serviciilor de urgență; Secretele cetăților medievale; Proiecția Cetății Medievale pe Dunăre. Accesăm așadar fonduri europene nu doar pentru îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea cartierelor din municipiu, dar și pentru a promova Severinul ca destinație turistică internațională”, a mai precizat edilul Severinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.