Skip to content
Administrație locală Recent

Severinul va avea sistem de alarmare-avertizare pentru Compartimentul Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin anunță că implementează proiectul cu finanțare europeană „Inițiative și soluții comune în domeniul situațiilor de urgență în zona de graniță” care presupune, printre altele, achiziționarea și dotarea cu sistem de alarmare-avertizare pentru Compartimentul Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență.

Viceprimarul Daniel Cîrjan a declarat pentru PSNews Mehedinți că sistemul de alarmare avertizare va fi compus din 5 sirene electronice de 600W, 11 sirene electronice de 1200W, 2 centrale de alarmare și 108 traducătoare acustice.

Începând cu 21.02.2019 au demarat lucrările la noul sistem de alarmare-avertizare pentru populația municipiului Drobeta Turnu Severin. Astfel, s-au montat deja 7 sirene din totalul de 16 sirene electronice de ultimă generație care se vor regăsi o parte pe locațiile existente iar o parte pe noi locații din municipiu, ceea ce a contat fiind răspândirea uniformă a acestora conform măsurătorilor efectuate și studiului de audibilitate. Toate cele 16 sirene electronice vor funcționa pe 4 frecvențe diferite ( telefonie fixă, telefonie mobilă, radio și internet) și pot transmite chiar și mesaje vocale. Drobeta Turnu Severin va avea astfel unul dintre cele mai moderne sistem de alarmare-avertizare din țară, în condițiile în care funcționarea corectă a acestor sisteme moderne poate face diferența între viață și moarte în cazul unui dezastru (cutremur, incediu, inundație, etc)”, ne-a declarat viceprimarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.