Skip to content
Recent

Sistemul de sănătate – bombă cu ceas. S-ar putea reedita scenariul Hexi Pharma

Sistemul de sănătate continuă să fie o bombă cu ceas. Vedeți mai jos cum s-ar putea reedita scenariul dezinfectanților Hexi Pharma.

La mai bine de doi ani de la incidentul Colectiv și în ciuda scandalului Hexipharma, sistemul public de sănătate nu a găsit o metodă prin care să poată controla eficient piața dezinfectantelor din România.

Unii specialiști, precum și companii din domeniu spun că sistemul de avizare al substanțelor biocide poate fi păcălit oricând prin anumite metode care scapă prevederilor legislative, informează Radio România Actualități.

Cu alte cuvinte: în acest moment, nimeni nu poate garanta sută la sută că toți dezinfectanții folosiți în spitale corespund standardelor și că își fac treaba în fața micro-organismelor. Așadar, un nou scandal pe piața dezinfectantelor poate apărea oricând, pentru că sistemul se bazează, în ultimă instanță, și pe buna credință a jucătorilor din piață. În acest context, radioul public subliniază că principalul criteriu din jocul pieței nu este buna credință, ci profitul.

Principala problemă este că autoritățile nu au laboratoare pentru a verifica biocidele. România este una din puținele țări europene în care sistemul public  nu are laboratoare  acreditate proprii pentru a verifica exact ce se află în sticlele, cutiile sau bidoanele  care conțin produse biocide, numite generic dezinfectanți.

Citiți AICI întregul material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.