Skip to content
Focus

SITUAŢIE EXPLOZIVĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT. Deputatul PNL, Virgil Popescu: “Sunt şapte şcoli din judeţul Mehedinţi, unde nu s-au plătit salariile”

 

Situaţie fără precedent în Mehedinţi. În şapte şcoli din judeţ, profesorii nu şi-au primit salariile, iar luna următoare alte 40 de unităţi şcolare vor rămâne fără buget de salarii.

Deputatul PNL de Mehedinţi, Virgil Popescu, a vorbit vineri în cadrul unei conferinţe de presă despre situaţia dezastruoasă în care se află multe şcoli din judeţul Mehedinţi care urmare “a incompetenţei acestor guvernanţi, incompetenţei Ministerului Educaţiei şi a ministrului Educaţiei”. Parlamentarul a amintit faptul că liberalii au atras atenţia din timp Guvernului asupra faptului că se va ajunge aici, dar avertismentele lor nu au fost luate în seamă:

„Sunt şapte şcoli din judeţul Mehedinţi, unde nu s-au plătit salariile. Practic, profesorii, învăţătorii şi personalul nedidactic din şapte şcoli judeţene (Şviniţa, Eibenthal, Cireşu, Pădina, Poroina Mare, Şiroca, Godeanu) au rămas fără salarii. Cum s-a ajuns la acest lucru? Noi am atras atenţia că finanţarea pe elev pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o, de 4.300 de elev/an este insuficientă. Am atras atenţia că nu este bine să mute finanţarea de la nivelul primăriilor care puteau completa prin bugetele locale anumite sume la nivelul inspectoratelor şcolare. Au ţinut una şi bună că nimeni nu va pierde la salariu, că toată lumea va avea de câştigat în urma acestei legi a salarizării unitare, dar s-a ajuns să se consume tot fondul de salarii. Dacă nu va urma o rectificare bugetară, care mai devreme de iulie nu poate avea loc conform legii bugetului, eu nu văd cum aceşti oameni îşi pot primi salariile”.

Dacă în momentul de faţă, sunt şapte şcoli fără buget pentru salarii, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, spune că luna următoare se vor confrunta cu această situaţie alte 40 de şcoli din Mehedinţi.

“Luna viitoare 40 de şcoli din judeţul Mehedinţi, printre care şi şcoli din Drobeta-Turnu Severin, cum ar fi cele de la Gura Văii şi Schela Cladovei, vor rămâne fără buget de salarii. Ministerul nu are bani, inspectoratul şcolar nu are de unde să le dea şi profesorii vor rămâne fără bani. Aşa ceva este inadmisibil”, a mai spus Virgil Popescu.

După ce în cursul zilei de joi, Curtea Constituţională a României a admis sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL privind Legea pentru aprobarea OUG 76/2017 referitoare la transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice în societate pe acţiuni, ca unică editură care poate tipări manualele şcolare, liberalii anunţă că vor depune moţiune simplă contra ministrului Valentin Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.