Skip to content
Ediția de astăzi

Social-democrații au programat CEX-ul pentru pregătirea moțiunii de cenzură

Social-democrații au planuri mari la început de an. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că aceștia se vor întâlni marțea viitoare, la ora 13:00, la Parlament, într-o ședință a Comitetului Executiv, unde vor discuta strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură.

Pe lista discuțiilor se află și o eventuală alianță între PSD, ALDE și PRO România, variantă pe care social-democrații o iau în considerare pentru „o stângă puternică” în România.

PSD caută colacul de salvare

Amintim că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, că partidul se va reuni în ședință înainte de începerea sesiunii parlamentare, ședință în care va începe strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. El a precizat că moțiunea poate fi depusă înainte de alegerile locale.

„În această sesiune, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moțiune de cenzură. La prima reuniune a grupurilor parlamentare, așa se practică înainte de începerea sesiunii, o să ne strângem și o să începem strângerea de semnături, iar în decursul sesiunii vom depune moțiunea de cenzură. Noi nu suntem majoritari în acest moment în Parlament, PSD fiind singurul partid de opoziție, dar descoperim în Guvernul Orban de două luni tot felul de minuni haotice. Așteptăm să convingem și să se convingă celelalte partide care au votat acest guvern de necesitatea depunerii acestei moțiuni de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu.

Tot președintele PSD a susținut că vrea alianțe politice cu Pro România sau cu ALDE, pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale. El a subliniat că, dacă cele două formațiuni s-ar regăsi în proiectul PSD, atunci ar trece și moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

„Eu încerc să arăt un traseu logic și politic. PSD categoric la congres va veni cu un proiect politic. Dacă alături de acest proiect va veni și domnul Ponta și domnul Tăriceanu, dacă aceștia se vor regăsi în acest proiect politic, atunci moțiunea va trece. Dorim alianțe politice. Ne putem uni pentru formarea unui Guvern, pentru alegerile locale sau pentru alegerile generale. Nu exclud nicio variantă, atâta timp cât nu ne unim să luăm puterea de dragul de a lua puterea, ci avem un proiect politic și un program de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.