Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Socialiștii europeni se delimitează de PSD – Răspunsul PSD: Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil

Liderii PES au anunțat că se delimitează de PSD până când guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene. În replică, cei de la PSD transmit că ”tratamentul unor colegi din PES este inadmisibil”.

Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES. Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea”, se arată în comunicatul PSD.

Totodată, social democrații români anunță că răspunsul lor va veni după alegerile din 26 mai.

De aceea considerăm că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală. Toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai. Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul”, se mai arată în comunicatul PSD.

Ce mesaj au transmis liderii social democrați europeni?

”During the meeting PES President Sergei Stanishev restated the PES’s continued concerns about the rule of law in Romania. He informed the prime ministers, commissioners and party leaders that until the Romanian Government clarified its commitment to the rule of law and followed the European Commission’s recommendations, the PES leadership will consider relations with the PSD frozen, pending a formal discussion at the next PES Presidency meeting in June, where PSD Romania’s membership of the PES will be discussed. He concluded by saying that no PES events will be organised with the PSD until this time”.

În cadrul întrevederii, președintele PSD, Serghei Stanishev, a vorbit depre preocupările PSD referitoare la statul de drept din România. El a informat prim-miniștrii, comisarii și liderii de partid că până când Guvernul României nu își clarificat angajamentul față de statul de drept și de ce nu a urmat recomandările Comisiei Europene, conducerea PSEM va îngheța relațiile cu PSD, în așteptarea unei discuții formale la următoarea Președinție a PES, întâlnire care va fi organizată în iunie, în cadrul căreia va fi discutată componența PSD România în cadrul PES. El a concluzionat că nu va fi organizat niciun eveniment PES cu PSD până atunci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.