Skip to content
Recent

SONDAJ Cifre îngrijorătoare: politicienii, în topul amenințărilor

Citiți mai jos rezultatele unui SONDAJ deloc îmbucurător, care arată percepția românilor cu privire la cele mai stringente aspecte ale societății românești.

Astfel, grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde a realizat, la comanda Jurnalul și Antena 3, un sondaj de opinie la nivel național. În acest context, cu privire la anul 2018, cei mai mulți români au declarat că sunt îngrijorați de o eventuală criză economică (10%).

Pe locul al doilea în topul amenințărilor se află politicieni/politica, 8% dintre români oferind acest răspuns. Locul al treilea este ocupat de fenomenul corupției, 6% dintre respondenți considerând că aceasta reprezintă o amenințare pentru anul 2018.

Majoritatea celor care au răspuns la sondaj consideră că imaginea de țară a României, în ultimul an, fie a involuat (42%), fie a stagnat (33%). Doar o minoritate (23%) consideră că imaginea României a evoluat.

La întrebarea deschisă privind identifi­carea unui lucru care funcționează bine în România, 20% dintre cei intervievați au declarat că nimic nu funcționează în țara noastră.

De asemenea, 7% au identificat un lucru negativ ca funcționând bine, evident într-un sens ironic, și anume corupția. 3% au indicat mediul de afaceri ca fiind printre lucrurile care funcționează bine, iar câte 2% DNA, Armata și Biserica.

Citiți mai multe AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.