Skip to content
Ediția de Astăzi Focus

Sondaj ”exploziv” – PNL ”suflă” în ceafa PSD-ului?!??

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că potrivit sondajului de opinie comandat de partid, la care au participat 26.000 de persoane, PSD are puțin peste 30%, PNL – 27,8%, ALDE – 11,5 %, urmat de USR, cu 10,2% și de partidul lui Victor Ponta, Pro România, cu 5.5%, UDMR cu 5.1%, PLUS 5% şi PMP 4,2%.

Aproape 26.000 de subiecți au fost. Este un sondaj făcut prin operare față în față cu subiecții, nu e sondaj telefonic. Fiecare operator de interviu a operat pe tabletă. Tabletă are localizare GPS care îți permite să vezi dacă a respectat zonă. Fiecare interviu este stocat pe fișier audio și noi avem acces la fiecare fișier. 27% are PNL. (…) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiți-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a declarat liderul liberal.

Prin sondajul comandat de PNL s-a dorit să se afle și poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației.

Potrivit surselor PSNews Mehedinți există un sondaj și pe județul Mehedinți comandat de liberali. Nu am reușit să aflăm care este diferența, în procente, între PNL și PSD Mehedinți, însă știm cu siguranță că există o polarizarea masivă între electoratul PNL și cel al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.