Skip to content
Ediția de astăzi

SONDAJ prezentat în CEX-ul PSD: tema care a împărțit scena politică în două

Liderii social-democrați s-au reunit luni dimineață, începând cu ora 11.00, în ședința Comitetului Executiv al PSD în sistem de videoconferință. În cadrul ședinței, liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a prezentat datele unui sondaj comandat de PSD, care indică faptul că aproximativ 60% din populație susține prelungirea stării de alertă.

Totodată, în ceea ce privește legea carantinei, mai spun surse din PSD, circa 55% din cei intervievați nu vor o lege adoptată pe repede-înainte și au spus că își doresc o dezbatere mai aprofundată. Internările obligatorii nu adună majoritatea preferințelor, în schimb românii ar vrea să li se facă teste celor care vin din afara țării, mai arată sondajul comandat de PSD, potrivit surselor citate, potrivit PSNews.ro

De asemenea, se discută la această oră despre legea carantinei şi izolării, dar şi despre referendumul Fără penali în funcţii publice.

Dezbateri intense în PSD

Luni ar trebui reluate dezbaterile la proiectul de lege, în condițiile în care autoritățile nu au instrumentele necesare pentru a izola persoanele infectate cu noul coronavirus.

Amânarea adoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul.

Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor PSD.

PSD susține că izolarea, carantina și spitalizarea „trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară” și că în lege nu este precizată perioada acestor măsuri.

În ședința Comitetului Executiv Național vor mai fi discuții și în legătură cu organizarea congresului, după ce duminică Eugen Teodorovici și-a anunțat candidatura la șefia partidului. Conducerea PSD trebuie să stabilească data Congresului în care va ales noul președinte al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.