Skip to content
Recent

Sorina Matei, reacție fulgerătoare la protocolul SRI -PICCJ: PESTE capul DNA!

 

Sorina Matei, realizatorul emisiunii “Actualitatea Românească” de la postul de televiziune B1 T, reacționează după ce Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009.

Astfel, Sorina Matei susține că deşi cercetarea penală este secretă potrivit Codului de Procedură Penală, procurorii trebuiau să dea raportul la SRI cu ceea ce făceau în dosar „pe notele SRI”.

Documentul are semnăturile adjunctului SRI Florian Coldea şi prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Niţu, fiind aprobat de Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror general şi de George Maior, director al SRI”, spune Matei, potrivit B1.ro

Sunt foarte multe prevederi care nu au nicio legătura cu legea, cu Codul de Procedură Penală. Protocolul este semnat la nivelul Ministerului Public, din care face parte și DNA și Parchetul General. La acel moment, 2009, șefa Ministerului Public era Laura Kovesi. Ea a spus anul trecut că nu a nu a fost semnat niciodată un asemenea protocol secret cu DNA, dar acest protocol ingloba și DNA.

Când s-a semnat acest prodocol, șef la DNA era Daniel Morar, care a refuzat semnarea unui protocol separat între DNA și SRI”, a spus Matei.

Mai mult, Sorina Matei amintește ce a declarat Laura Codruța Kovesi în data de 27 ianuarie 2017, care insista că nu a existat un protocol de colaborare între DNa și SRI.

„Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kovesi.
Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative.
Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000„, afirma șefa DNA la momentul respectiv.

“Nu, dânsa a făcut un protocol PESTE capul DNA, cu încălcarea legii şi CPP”, conchide Sorina Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.