Skip to content
Social

Sprijin pentru consumatorii vulnerabili pentru plata energiei electrice și gazelor naturale

Ministrul mehedințean al Energiei Virgil Popescu și prim – ministrul Florin Cîțu au avut joi, 19 august, o întâlnire cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și ai Consiliului Concurenței și au discutat despre situația consumatorilor vulnerabili în contextul implementării unei forme de sprijin din partea statului.
Împreună cu premierul Florin Cîțu și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și ai Consiliului Concurenței am discutat astăzi despre situația consumatorilor vulnerabili în contextul implementării unei forme de sprijin din partea statului. Astfel, vom devansa termenul de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil, astfel încât sprijinul pentru plata energiei electrice și gazelor naturale să fie acordat începând cu acest sezon rece, nu de anul viitor. Sper ca legea să fie aprobată în Parlament în prima parte a lunii septembrie, astfel încât să putem acorda aceste ajutoare din octombrie-noiembrie. Îi îndemn în continuare pe români să încheie contracte în piaţa liberă, unde preţurile sunt mai mici”, a transmis ministrul Energiei.
Prețul energiei electrice s-a majorat în ultima perioadă din mai multe cauze: prețul certificatelor de CO2, revenirea pieței după perioada pandemiei și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.