Skip to content
Social

Statul oferă 20.000 de lei pentru panouri fotovoltaice montate pe casă. Cum pot fi accesați banii

Cititorii PSNews au manifestat un interes uriaș, în legătură cu programul prin care statul oferă 20.000 de lei celor care vor să își instaleze panouri fotovoltaice pe casă.

Având în vedere nenumăratele întrebări sosite pe adresa redacției, am luat legătura cu Administrația Fondului pentru Mediu – AFM, pentru vă prezenta în detaliu condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a obține finanțarea, precum și documentele pe care solicitanții vor trebui să le depună.

Astfel, conform răspunsului primit, în exclusivitate, de la AFM, finanțarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

Suma finanțată de Autoritate se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Înscrierea solicitantului se face la unul dintre instalatorii validați care au încheiat contract de participare cu Autoritatea, în limita fondurilor alocate regiunii în care se află imobilul pe care se implementează proiectul.

Cine poate beneficia de finanțare

Beneficiază de finanțare solicitantul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

Citește mai departe pe PS NEWS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.