Skip to content
Focus

Știre falsă marca PSD: Iohannis poartă cască! Minciuna demontată chiar de președinte în direct

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri seara, 13 noiembrie, o conferință de presă la sediul PNL pentru a răspunde unor întrebări, considerate de unii incomode. Asta după ce social democrații l-au acuzat că nu vrea să participe la o dezbatere cu candidatul PSD Viorica Dăncilă. În timpul conferinței de presă cei de la PSD au început să posteze, în mediul online, acuze la adresa lui Iohannis, respectiv că ar purta o cască în ureche pentru a i se ”șopti” răspunsurile.

Minciuna a fost demontată chiar în timpul conferinței de presă, de unul din jurnaliștii prezenți în sală, care l-a întrebat pe președinte dacă poartă cască.

Faza cu casca. Sunt la conferința lui Klaus Iohannis, în rândul doi, banca din mijloc. După primele 10 minute, îmi scrie o colegă din presă, care se afla la sediul PSD: ”Are cască în ureche?”. ”Nu văd”, zic eu. Apoi mă uit atent la urechile lui Iohannis, ca să nu ratez vreo știre. ”În urechea stângă, nu”, spun eu. ”Părea că are ceva”, insistă colega. ”E imaginația ta”, închei eu, arogant. Îmi aștept rândul la întrebare (am picat al 15-lea la sorți). În sfârșit, urmez eu. Înainte să ajung la microfon, văd că pe fb circulă masiv urechile lui Iohannis – mai exact poze cu căști, nu doar întrebări. Ce dracu fac acum? Pun două întrebrări despre Justiție, SRI, DNA, CSM, pentru care îmi storsesem creierul. La final, întreb rapid și de cască. Iohannis răspunde uman (minune!). În următoarele minute, primesc stoluri de inimioare, dar și mesaje afectate, care deplâng starea jurnalismului din România. Ca de obicei, eu sunt la mijloc, ca orice extremist de centru, cum ar spune Radu Cosașu, suflându-mi în cască. P.S. În ciuda evidenței, PSD, în frunte cu Firea, rostogoloșete un fake-news grosolan. În loc de comentarii, mergeți la vot!”, a explicat Sebastian Zachman de la Adevărul.

Mă bănuți de așa ceva? Că fără copiuță nu merge? Nu cred că mă bănuți de așa ceva”,  a răspuns președintele Klaus Iohannis.

În ciuda faptului că minciuna a fost demontată pe paginile de Facebook ale mai multor social democrați a rămas postarea cu minciuna.

Nu este pentru prima dată când cei de la PSD recurg la acest tip de acțiune, fake news, pe paginile de Facebook.

În iunie 2018 o cartolină postată pe mai multe pagini de Facebook ale organizațiilor PSD, respectiv PSD Mehedinți, Constanța, Tulcea, Giurgiu și Ilfov, prin care s-a încercat deturnarea adevărului, cu privire la evenimentele de pe Arena Națională, a stârnit revolta a mii de români. Mesajul care s-a vrut a fi transmis a fost următorul: ”SIMONA HALEP marea noastră CAMPIOANĂ – HUIDUITĂ de circa 20.000 de ”fani” pe Arena Națională, pe data de 11.06.2018 – APLAUDATĂ de sute de mii de români în Piața Victoriei, pe data de 09.06.2018”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.