Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent Social

Studiu: Câți la sută dintre români cred că avortul ar trebui să fie ilegal

Asemenea celor din țările din Europa Centrală și de Est, românii sunt mai puțin dispuși să îi accepte pe musulmani, căsătorie între persoane de același sex și avortul, relevă datele unui studiu dat publicității de Pew Research Center.

29% dintre români sunt dispuși să accepte un musulman ca să fie membru al familiei. În Bulgaria, procentul este de 32%, în Republica Moldova de 30%, în timp ce în Ungaria procentul este de 21%. Un total de 39% dintre români ar accepta ca membru al familiei un evreu.

Mai mult de 66% dintre români sunt de părere că cultura noastră este superioară și sunt în mare parte de acord cu formularea ”Nu suntem perfecți, dar cultura noastră este superioară altora”.

Același studiu mai arată că 74% se opun căsătoriei între persoane de același sex, procent apropiat de cel din Grecia – 70%, Estonia – 79%, Bulgaria 79% și Republica Moldova – 92%, comparat cu Suedia unde 88% sunt pentru, 86% – Danemarca, 82% Belgia și 77% în Spania și Marea Britanie.

Când vine vorba de avot 58% dintre români spun că ar trebui să fie legal, în cele mai multe cazuri, în timp ce 40% sunt de părere că ar trebui interzis prin lege.

98% dintre români se declară creștini, 50% spun că religia ocupă un loc important în viețile lor și merg la slujbă cel puțin o dată pe lună, în timp ce 44% susțin că se roagă zilnic.

Studiul s-a desfășurat în perioada 2015 – 2017, pe aproximativ 56.000 de persoane adulte în 34 de țări din Europa de Vest, Centrală și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.