Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Tânăr depistat cu droguri și amenzi de 2.500 lei aplicate în minivacanța de Sfânta Maria

 

În perioada 15-19 august a.c., jandarmii au fost prezenţi  în municipiul Drobeta Turnu Severin  şi pe raza judeţului Mehedinţi au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada amintită, jandarmii mehedinţeni au constatat 12  abateri de la normele legale  în vigoare (7 amenzi și 5 avertismente) și au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 lei.

“Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate conform  prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice,  proferarea de injurii şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele amenajate, prostituție și refuz de legitimare”, spune Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinți.

De asemenea, jandarmii au reținut în sarcina unui tânăr de 19 ani, infracțiunea de ,,cumpărare sau deţinere de  droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”. Acesta a fost surprins în timp ce deținea o țigaretă confecționată artizanal ce conțineau materie vegetală cu miros înțepător. Ulterior s-a constatat că aceasta face parte  din categoria drogurilor de risc, motiv pentru care, jandarmii au întocmit și înaintat organelor competente, actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.