Skip to content
Spot

Tandemul Duicu-Ponta revine pe cai mari la Drobeta

Baronul de Severin, Adrian Duicu, revine și păpușează din umbră și la limita legii jocurile politice din Drobeta Turnu Severin, având mână liberă din partea șefului său, Victor Ponta. Vrea să impună un nou, dar vechi primar, pe Constantin Gherghe, primarul pedofil care își îngrozea în 2016 alegătorii.

Partidele de dreapta – PNL, USR-PLUS – s-au coalizat la București, împotriva PSD, prin susținerea candidaturii lui Nicușor Dan și speră să rupă și din fiefurile din țară ale social-democraților, potrivit PSNEws.ro

Pe 3 septembrie, Ponta, aflat la Piatra Neamț pentru a susține o candidatură locală, a spus încrezător că, dacă PSD scăpă de trădători și de tot felul de aranjori, el crede că cele două partide pot  face o stângă puternică, care să bată PNL. Altfel, “noi, cei de la PRO România, nu intrăm cu voi în blat. (…) Noi, PRO România, vom avea un rezultat bun la locale”, a mai dat asigurări fostul premier.

Numai că, dacă în Capitală, pe stânga politică, PSD nu joacă alături de Pro România lui Victor Ponta, în țară jocurile s-au amestecat și Ponta s-a înconjurat de aranjori și penali. De pildă,  organizaţiile prahovene ale PSD, Pro România şi PPU (S-L) au înfiinţat „Alianţa pentru Prahova” și defilează cu liste comune.

Sau mergem mai spre Vestul țării și vedem că în Mehedinți și în municipiul Drobeta-Turnu Severin, Ponta ex-PSD joacă direct și într-un tandem deja consacrat cu condamnatul Adrian Duicu, un baron local discret. Recent, într-o înregistrare apărută în presa locală, acesta din urmă se lăuda chiar că este la butoane (probabil nu a plecat niciodată) – “coordonez din spate lucrurile astea și cu tot sufletul, iar cine derapează, ne despărțim frumos”.  „Este clar, construcția care este acum, este fundamentul construcției din 2024. Tot ce fac acum, plec de la convingerea că în 2024 trebuie să câștig”, citează un site local pe baza unei înregistrări audio scurse dintr-o ședință a Pro România.

Dacă ne uităm la scena politică mehedințeană mai atent pare-se că nici Dunărea albastră nu mai poate spăla un partid ca PRO România care și-a căpătat faima de aspirator de penali. Apele sunt despicate pe partea stângă a eșalonului politic de sus-numitul tandem Duicu-Ponta, secondați de longegivul fost primar și din nou candidat la Primărie, Constantin Gherghe, supranumit și “Gherghe-pedofilul”, după megascandalul cu minore din 2016.

Faptul că Duicu se laudă că este la butoane și îl păpușează și pe actualul primar PSD-ist, Marius Screciu, favorit să câștige încă un mandat (deși a fost și el recent, dar discret, chemat la DNA) și că “Gherghe-pedofilul” mai cere a treia oară votul pentru Primărie, arată cât de nereformată rămâne de fapt scena politică românească.

DON-MAFIOT. Fostul miliţian devenit contrabandist în perioada embargoului cu Serbia, ajuns apoi avocat pe uşa din dos cu susținerea fostului procuror Alexandru Bălănescu, mai are o poreclă „Costică fifty-fifty”. Aplicând această împărțeală corectă, și-a cumpărat susținerea unor sus puși la centru (inclusiv în gașca Băsescu-Udrea) și timp de aproape un deceniu a reușit să fie mai de lege – întâi, fiind declarat incompatibil (detalii aici) și mult mai grav, într-un dosar în care este acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore. Interceptările din dosar arată că proxeneţii se lăudau că fetele sunt minore, unele de doar 12 ani. Fetele erau trimise oriunde voia clientul. În dosarul cu pricina apar mai multe nume importante, printre ele și al primarului Gherghe (de unde și porecla pe care poate ar trebui, de dragul transparenței, să și-o pună și pe afișul electoral). “De sărbători, primarul din Drobeta-Turnu Severin ar fi „comandat” o crăciuniţă care i-a dansat lasciv”, a relatat presa pe baza rechizitoriului primit de la DIICOT.

PRIMARII PEDOFILI. Gherghe îngroașă doar lista primarilor pedofili de care tot citim prin presă. Gheorghe Podar, 62 ani, fost primar în comuna Cristian (Brașov), a fost condamnat la doar doi ani cu suspendare, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu trei băieţi (vârste între 13 și 14 ani) cărora le oferea bani. Tot recidivist, în sensul că mai vrea un mandat la primărie, este și Damian Butnariu, primarul din Mogoșești-Siret (Iași). Exclus din rândul liberalilor după ce Ziarul de Iași a dezvăluit că numele său a apărut într-un dosar de trafic de persoane – edilul făcuse sex, în sediul Primăriei, cu două minore traficate de un proxenet. Dacă la acel moment, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că  Butnariu ”nu o să mai candideze, iar PNL va da alt candidat, întrebat recent despre situația de la Mogoșești-Siret, Orban a răspuns: ”Nu am idee”. Drept urmare, candidatul cu cele mai mari șanse să fie reales primar este același Damian Butnariu.

La fel speră la un nou mandat și “Gherghe-pedofilul” alias Costică “fifty-fifty”, cu susținerea tandemului Ponta-Duicu care la lansarea candidatului au preferat să dea interzis presei locale. De altfel, ascensiunea politică al lui Gherghe este strâns legată de PSD, chiar dacă în ultimii ani a trecut prin toate partidele – PDL, PNL, PMP, UNPR și acum Pro România. “Frați în fapte penale, Gherghe și Duicu au un totem comun – devalizarea Severinului”, după cum scrie într-o analiză site-ul de investigații OCHR.ro. “Ponta Viorel, plagiatorul șef al formațiunii de centru stânga, Pro România se mândrește cu cei doi primari, unul de facto altul de iure, pe care speră să-i aibă la primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin”, scrie OCHR.

La Piatra Neamț, pe 3 septembrie, declarația aceluiași  Ponta – “la bătălie mergem (cu PSD – n.r.) să batem PNL, cu condiţia ca şi în partea PSD-ului să mai scape de conserve.” De unele a scăpat, au migrat la Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.