Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Tăriceanu iese de la guvernare. PSD speră la un Guvern minoritar

 

Miniştrii ALDE vor demisiona mâine din Guvern, iar Călin Popescu Tăriceanu va pleca din fruntea Senatului, ca urmare a deciziei de a rupe coaliţia cu PSD. ALDE va închega o nouă alianţă politică cu ProRomânia, cele două partide urmând să-l susţină la prezidenţiale pe actorul Mircea Diaconu. PSD nu mai are majoritate în Parlament, dar speră să rămână la guvernare până după alegerile prezidenţiale. Opoziţia cere anticipate.

Miniştrii ALDE vor demisiona mâine din Guvern. Posturile rămase vacanta vor fi ocupate în primă fază de interimari. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din fruntea Senatului, susţin surse politice. Liderii PSD se vor reuni de urgenţă, într-o şedinţă de Comitet Executiv, de la ora 17.00. Întâlnirea are loc în contextul în care ALDE va părăsi guvernarea.

Victor Ponta i-a pus trei mari condiţii lui Călin Popescu Tăriceanu pentru alianţa ALDE-ProRomânia: să rupă coaliţia cu PSD, să demisioneze din fruntea Senatului şi să susţină candidatura lui Mircea Diaconu la prezidenţiale, susţin surse politice. Ca să împace contestatarii din propriul partid, printre care Mihai Tudose şi Daniel Constantin, Victor Ponta a renunţat să mai susţină candidatura lui Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.