Skip to content
Recent

Tăriceanu, nemulțumit de dura reglementare a abuzului în serviciu: E asimilat cu corupția

Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, s-a arătat nemulțumit de dura reglementare a abuzului în serviciu, amintind de declarația șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, care a arătat că mai bine de jumătate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuzul în serviciu.

Astfel, președintele Senatului a susținut sâmbătă, la Sinaia, în cadrul unei conferinţe de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE, că ar trebui găsită o soluție de mijloc privind abuzul în serviciu, excesiva reglementare neaducând niciun favor țării: Eu cred într-o soluţie de echilibru (…). Eu cred că noi suntem în momentul de faţă cu cea mai excesivă reglementare, care face ca oameni nevinovaţi să fie acuzaţi, care face ca o administraţie întreagă să rămână crispată, să nu mai aibă curajul de a lua decizii din cauza posibilităţilor de a fi acuzaţi de abuz în serviciu. La extrema cealaltă, avem ţările din Europa care nu au prevăzută în legislaţia penală abuz în serviciu, deci cred că trebuie găsită o cale de mijloc (…) care să reprezinte şi necesitatea de a controla şi de a sancţiona acest fenomen, (…) dar fără să existe abuzuri şi excese”.

Mai mult decât atât, Tăriceanu a afirmat că deși abuzul în serviciu nu este o infracțiune de corupție, aceasta este asimilată ca una, iar multele dosare de abuz în serviciu o să facă ”lumea să creadă că este o ţară care trebuie eventual mai bine evitată”, conform Digi24.ro.

„Acum trei zile (…) chiar şefa instituţiei (Laura Codruţa Kovesi- n.r.) spunea că peste jumate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuzul în serviciu. Deci, abuzul în serviciu este o aşa-anumită infracţiune asimilată cu corupţia. Fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia şi din acest motiv bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România. Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie eventual mai bine evitată”, a mai declarat liderul ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.