Skip to content
Administrație locală Recent

Tarife majorate pentru gunoi la Orșova

Orșovenii vor plăti mai mulți bani pentru serviciile de salubritate. Decizia a fost votată în ședința Consilului Local de joi, 31 ianuarie. Decizia a fost luată în urma propunerii făcută de operator având în vedere că tariful nu a fost majorat din 2011. Astfel că cetățenii vor plăti de acum o taxă de 10,97 lei pe lună.

Interesant este că Adrian Cican este cel care face scandal, deși au votat această majorare și consilierii PND, partidul al cărui președinte a fost. Totodată, îl acuză iar pe  primarul Marius Stoica că este penibil, continuând astfel ”războiul” recent declanșat după ce primarul Orșovei a dat o decizie pentru a-l retrage din funcția de manager al spitalului.

Orșovenii vor plăti la salubritate cu 50% mai mult. Propunerea operatorului și a consilierilor PSD a fost de mărire a tarifului cu 62%, dar consilierii PND și ALDE au propus o reducere a majorării tarifului cu 12% și a fost votată în unanimitate de consilieri. Frumos, dar tot este prea mare majorarea. Penibilul primar nu a participat la ședință, de frică. A avut înlocuitori, yesmanii consilieri PSD-iști și mirobolanta președintă PNL împreună cu consilierii PNL (nu toți)!!! Dragi orșoveni, de astăzi, din cauza măgăriilor și a dezamăgirii privind depravarea din Consiliul Local al municipiului Orșova voi intra o perioadă de timp în Silenzio Stampa pe Facebook. Nu dezarmez, nu renunț la idealurile mele pentru Orșova și Orșoveni”, este mesajul lui Cican transmis pe Facebook.

Cu alte cuvinte Cican spune că propunerea de majorare a tarifului cu 50% este a consilierilor PND.

Consiliera PNL Elena Ianculovici a declarat pentru PSNews Mehedinți că au votat această hotărâre pentru a nu se ajunge din nou în situația din 2017 când Orșova a fost ”sufocată” de gunoaie.

Operatorul a venit cu propunerea de majorare a tarifului la suma de 11, 97 de lei. În urma dezbaterilor am propus ca suma să fie de 10,97 de lei. Hotărârea a fost votată în unanimitate de toți consilierii locali. Am considerat că este o decizie bună având în vedere situația din 2017, drept urmare nu mai vrem să ajungem în acel punct. În noul tarif este introdusă și taxa de depozitare”, ne-a declarat consiliera PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.