Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Tensiuni în coaliție la rectificarea bugetară. PSD vrea să ia bani de la ministere și să dea la ”statul paralel”

Proiectul de rectificare bugetară urmează să fie aprobat de Guvern pe 5 august. Pentru că deficitul este uriaș – 20 de miliarde de lei, adică 1,94% din PIB – Executivul va fi nevoit să taie din bugetele mai multor ministere, cele vizate fiind Transporturile, Educația și Sănătatea.

Pe lângă aceste tăieri considerate inacceptabile de partenerii de coaliție de la ALDE, se vor opera, în paralel, și suplimentări de bugete, printre beneficiari numărându-se administrația prezidențială, SRI, SPP și SIE, potrivit PSNews.ro

Adică exact exponenții așa numitului ”stat paralel”, cu care ALDE duce bătălii cu miză electorală de ani de zile. De altfel, singurul serviciu special care va pierde bani la rectificarea bugetară este STS, decizie mai degrabă populistă decât logică, dat fiind că eșecul Serviciului în cazul de la Caracal poate fi pus și pe seama dotărilor învechite.

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a reacționat deja destul de vehement, amenințând PSD că, ”dacă va rămâne așa – cu tăieri de fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate, în timp ce serviciile de informaţii primesc fonduri suplimentare -, nu se va bucura de susținerea noastră”.

Actuala variantă este o „rectificare exclusiv PSD”, a spus Vosganian, care a adăugat că, în aceste condiții, ALDE nu-şi asumă nicio responsabilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.