Skip to content
Ediția de Astăzi

Tensiuni majore! SUA au ucis generalul armatei iraniene – care se afla în Irak

AP

Generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis vineri dimineața, 3 ianuarie, într-un raid aerian comandat de președintele SUA Donald Trump. Președintele iranian Hassan Rouhani a promis că se va răzbuna și că va ridica steagurile pentru generalul care a apărat integritatea teritorială a țării, luptând împotriva terorismului și extremismului din regiune.

Pentagonul a confirmat că Trump a ordonant atacul care l-a ucis pe Soleimani și alți oficiali militari, lângă aeroportul internațional din Bagdad, Iraq, potrivit Fox News.

Oficialii americani susțin că generalul iranian a fost responsabil de declanșarea atacului recent în care au murit sute de americani. Totodată, americani susțin că aveau informații că Soleimani plănuia să ucidă mai mulți oficiali americani din Irak și din regiune.

Între timp, primarul New York-ului a anunțat că vor fi în stare de alertă pentru a preveni eventuale atacuri. Ministrul de Externe al Iranului a numit atacul SUA drept unul prostesc și periculos.

Situația pentru moment este foarte tensionată. Rămâne de văzut care vor fi consecințele pe termen scurt și lung ale acestui atac ordonat de Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.