Skip to content
Ediția de astăzi

Teodorovici şi Kelemen Hunor nu au semnat moţiunea de cenzură. Cine mai lipseşte de pe lista cu „opozanţii“ Guvernului Orban

PSD şi UDMR sunt partidele care au anunţat că vor să demită Guvernul Orban din cauza schimbării legislaţiei electorale. Cu toate acestea, de la UDMR au semnat moţiunea de cenzură doar 12 aleşi, iar de la PSD marele absent este Eugen Teodorovici.

În total au semnat doar 208 parlamentari din 228. Pentru trecerea moţiunii de cenzură sunt necesare 233 de voturi, potrivit PSNews.ro.

Fostul ministru Eugen Teodorovici ajunge din nou în centrul atenţiei. De această dată prin refuzul semnării moţiunii de cenzură.

Nu am semnat moţiunea de cenzură pentru că, dacă întrebăm orice jurist, putem să înţelegem foarte clar că, în cazul în care se va ataca la Curte intenţia Guvernului de a modifca legile electorale în timpul jocului va fi respinsă şi atunci ne-am dori foarte mult – şi cred că toţi românii – să îl vedem pe domnul prim-ministru Orban cum dânsul, dacă vrea să îşi dea demisia, să poată să înceapă să fie pe pagina albă, să facă acest lucru”, a declarat Teodorovici la Antena 3. De asemenea, fostul ministru a subliniat că e posibil să voteze moţiunea, dar nu e sigur de acest lucru.

În afară de Teodorovici, doar deputatul Sorin Bota nu a mai semnat. Bota este în grupul parlamentar al PSD, dar a plecat la un partid nou înfiinţat de fostul ministru PSD-ist Ilan laufer.

Pe de altă parte, de la UDMR au semnat doar 12 parlamentari din 30. În primul rând, lipsetşte liderul formaţiunii Kelemen Hunor. De asemenea, lipsesc de pe listă parlamentari precum Marton Arpad, Seres Denes, Benko Eriko, Antal Istvan, Laszlo Attila sau Kulcsár-Terza József-György.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.