Skip to content
Administrație locală Recent

Tot mai mulți severineni își plătesc online taxele și impozitele

În ultima perioadă, tot mai mulți severineni accesează platforme prin care își pot plăti taxele și impozitele online. Față de anul 2020, numărul persoanelor care au ales să plătească în mediul online s-a dublat.

„La nivelul anului 2020, am avut un număr de 1.882 de plăți efectuate online, pe ghișeul.ro, în valoare de 6 miliarde, iar în 2021 am avut un număr de 5.179 de plăți făcute online, în valoare de 12 miliarde, fiind o dublare a numărului de persoane care au accesat serviciile online numai în ultimul an. Cu siguranță că și pandemia a avut un rol din acest punct de vedere.”, a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta-Turnu-Severin

Totodată, site-ul Primăriei Drobeta-Turnu-Severin a fost dezvoltat pentru a facilita rezolvarea mult mai rapidă a problemelor cu care severinenii se confruntă, dar și cu scopul de a oferi informații oficiale mult mai rapid și eficient.

„La momentul acesta, toți contribuabilii pot accesa site-ul Primăriei municipiului Drobeta-Turnu-Severin și pot descărca tipizatele care se găsesc pentru diverse servicii pe care le solicită la taxe și impozite, pot depune și solicita documente online către Primăria Drobeta-Turnu-Severin. Mai mult decât atât, de ani de zile funcționează și platforma ghișeul.ro, iar severinenii pot achita taxele și impozitele locale pe această platformă. În ultima perioadă, se constată o creștere semnificativă a severinenilor care accesează aceste facilități.”, a mai transmis Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta-Turnu-Severin

Cu ajutorul acestor platforme online, cetățenii își pot rezolva treburile mult mai ușor, astfel că nu vor mai aștepta la cozile interminabile și nu vor mai pierde timp. Procedurile sunt simplificate nu doar pentru cetățeni, ci și pentru angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.