Skip to content
Ediția de astăzi

Transferuri SURPRIZĂ pe scena politică: Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au bătut palma cu PNL

Se anunță o nouă mutare grea pe scena politică. Surse politice au declarat marți dimineață că Ludovic Orban, Daniel Constantin  și Sorin Cîmpeanu au discutat în ultimele zile și au bătut palma. Astfel, cei doi fondatori ai PRO România ar urma să-și anunțe plecarea din Pro România către PNL.

Cei 3 au avut o întâlnire, marți dimineață, la Palatul Victoria, așa cum anunțase în urmă cu o zi Ludovic Orban: „Ora 09.00 Întâlnire cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, parlamentari ai Pro România (Palatul Victoria)”, se arată în programul premierului, potrivit PSNews.ro

Iniţiativa liderului PNL vine în continuarea anunţului preşedintelui Klaus Iohannis care, în discursul de la sediul din Modrogan, după victoria din turul doi a alegerilor prezidenţiale, anunţa că se implica pentru constituirea unei noi majorităţi parlamentare. PNL are, în prezent, o susţinere slabă în Parlament, care se va vedea la votul pe noul proiect de buget pe 2020 dar şi la moţiunile simple anunţate de PSD la adresa miniştrilor noului Cabinet, Florin Cîţu, de la Finanţe, fiind primul pe lista social-democraţilor.

Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, suspendați din PRO România

Amintim, în acest context, că Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au votat pentru învestirea Guvernului Orban, contrar direcției anunțate de Victor Ponta, liderul Pro România, gest care a atras suspendarea celor doi din partid.

Și Mihai Tudose și Victor Ponta sunt la cuțite, după ce fostul lider PSD a refuzat ca parlamentarii Pro România să voteze învestirea guvernului Ludovic Orban.

Luni seara, la TVR 1, în emsiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, Ponta a confirmat zvonurile potrivit cărora Mihai Tudose ar pregăti plecarea sa și a mai multor social-demcorați către PSD. ”S-a hotărât să mă omoare!”, a precizat Ponta.

”A votat cu guvernul PNL, a votat cu Iohannis, probabil că, acum, locul lui e la PSD. La Pro România sigur nu mai e locul lui. I-am făcut un rău foarte mare. M-am retras de pe listă ca să se ducă europarlamentar în locul meu. Cum orice faptă bună rămâne nepedepsită, s-a hotărât să mă omoare.”, a mai declarat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.