Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Trei ambulanțe noi SMURD au intrat în dotarea ISU Mehedinți

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinţi are în dotare trei noi ambulanțe SMURD tip B.

Noile ambulanțe SMURD vor asigura cetățenilor din județul Mehedinţi un răspuns mai rapid și eficient în lupta cu secundele care pot face diferența dintre viață și moarte.

Acestea au fost achiziționate de către IGSU în cadrul proiectului „POR 2014-2020 Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Noile ambulanțe SMURD de tip B, care au fost introduse în intervenție în cadrul subunităţilor din municipiul Orşova şi oraşele Baia de Aramă şi Vânju Mare vor înlocui ambulanțele existente, care prezintă un grad ridicat de uzură, cele mai multe dintre acestea fiind în exploatare din anul 2009, atunci când a fost implementat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în județul Mehedinţi.

Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ele pot fi, după caz, utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ, după caz, un defibrilator semiautomat și medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

Tot în această perioadă, pentru eficienţa intervenţiilor desfăşurate în situaţii de urgenţă, în cadrul ISU Mehedinţi au intrat în dotare alte trei autospeciale, dintre care o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă şi alte două microbuze pentru transportul personalului la intervenţii.

Cele două microbuze folosite pentru transportul pompierilor la intervenţii au fost achiziţionate în cadrul Proiectului Transfrontalier România-Serbia, la care ISU Mehedinţi este partener.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.