Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Trucuri eficiente ca să înveți mai bine pentru examene

Procesul de învățare diferă de la o persoană la alta. Dar există unele trucuri universale care te vor ajuta să ai succes pe parcursul procesului de învățare. Pentru că se apropie perioada în care se vor desfășura examenele pentru absolvenții clasei a XIII -a, a clasei XII-a și sesiunea studenților am pregătit o serie de acțiuni care îi vor ajuta să învețe mai bine.

Nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Nu vei avea timpul necesar să asimilezi toate informațiile importante.

Organizează-ți spațiul de studiu. Să te asiguri că suficient spațiu ca să îți pui notițele, caietele și manualele. Să ai lumină suficientă și un scaun confortabil. Scapă de orice ți-ar distrage atenția de la studiu.

Folosește vizualuri. Atunci când înveți desenează, fă tabele sau grafice, ca să poți structura informația în așa fel încât să reții mai bine. Înainte de examen poți sa le revezi, ca să îți reîmprospătezi memoria.

Fă simulare în fața familiei. Ca să nu ai emoții și să vezi cât de multe știi fă o simulare în fața părinților sau a fraților. Așa îți vei da seama dacă mai e nevoie să mai înveți.

Organizează grup de studiu cu colegii. Așa vă veți putea răspunde la nelămuririle pe care le aveți.

Nu uita să iei pauze. În mod regulat. Fă o scurtă plimbare sau orice altceva te relaxează. Stai la soare, vitamina D este foarte importantă pentru un creier sănătos.

Consumă gustări sănătoase, nu junk food. Pentru un creier în formă mănâncă pește, nuci, semințe, iaurt și fructe de pădure. În ziua examenelor evită alimente bogate în zahăr.

Bea multă apă! Trebuie să fii hidratat, ca creierul tău să lucreze la capacitate maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.