Skip to content
Recent

Tudorel Toader iar ne duce cu vorba în legătură cu soarta lui Kovesi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, iar ne duce cu vorba în legătură cu soarta procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Guvernantul a declarat joi seară la TVR că aceia care afirmă că i-ar fi prezentat un raport lui Liviu Dragnea în care solicita demiterea Laurei Codruța Kovesi trebuie să și dovedească faptul că el, Toader, a făcut acest lucru. Mai mult: Tudorel Toader a anunțat că, în această lună, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public, dar nu a precizat vreo dată pentru această acțiune.

Tudorel Toader a iterat faptul că decizia privind revocarea șefei DNA aparține președintelui și a arătat că, potrivit legii, în luna februrie trebuie să primească un raport privind activitatea de la Ministerul Public, cu cele trei componente ale sale – DNA, DIICOT și structurile din teritoriu – , raport pe care îl va prezenta apoi Parlamentului.

„Astfel, îmi îndeplinesc obligația din Legea 304 (din 2004 – n.r.), care spune că în februarie în fiecare an trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public, să mă duc în plenul Parlamentului să-l prezint parlamentarilor și românilor – activitățile desfășurate de cărte cei 2650 de procurori din România”, a arătat ministrul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.