Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Turismul ecumenic în Parcul Natural Porţile de Fier ocupă un loc important

Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier lansează o invitaţie turiştilor care ajung în Clisura Dunării să viziteze şi mânăstirile şi bisericile care se găsesc în zonă.

”În Parcul Natural Porţile de Fier, turismul ecumenic ocupă un loc important. Bisericile şi mănăstirile ortodoxe, precum şi catedrala romano-catolică, atrag anual un număr impresionant de turişti! Va invitam şi pe dvs sa faceţi un astfel de tur, din care să nu lipsească vizitele la Mănăstirea Vodiţa la 8 km de Dr.Tr. Severin, Mănăstirea Sf. Ana, Catedrala Romano-catolică Neprihănită Zămislire din Orşova, Biserica Adormirii Maicii Domnului din Eşelniţa, Mănăstirea Mraconia din Dubova, Mănăstirea Gornea, Biserica Sf. Sava din Baziaş. Majoritatea acestor lăcaşe de cult prezintă istoria creştinismului în Clisurii Dunării, iar unele din ele au şi muzee cu piese deosebit de importante în ceea ce priveşte atestările istorice ale zonei”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Parcului Natural Porţile de Fier I.

Situat în zona Defileului Dunării, Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.
Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.