Skip to content
Focus Recent

TVA de 9% pentru serviciile de alimentare cu apă, canalizare, apă caldă şi energie termică

Serviciile de alimentare cu apă, canalizare şi pentru apă caldă şi energie termică ar urma să aibă TVA de 9%, potrivit unui amendament care a fost adoptat de deputații Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor. Proiectul de lege care reglementează o cotă de TVA de 9% pentru mai multe servicii oferite populaţiei urmează să intre la votul final în plenul Camerei Deputaților.

Dacă legea va fi adoptată se va aplica TVA de 9% pentru livrarea de apă pentru irigaţii în agricultură, alimentarea cu apă şi canalizare, dar şi pentru apa caldă şi energia termică.

Modificarea Codului fiscal în ceea ce priveşte taxarea serviciilor enumerate mai sus ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2019, ceea ce va însemna reduceri în facturile populaţiei. Camera Deputaţilor este for decizional pe acest proiect, după ce el a trecut de vot, în Senatul României, la începutul lunii iunie. Mai clar, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea alin. (2) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal introducea în lista prestărilor de servicii/livrărilor de bunuri asupra cărora se aplică TVA de 9% următoarele: serviciile de canalizare; producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică în sistem centralizat; livrarea de electricitate; livrarea de gaze naturale; serviciul public de salubrizare a localităţilor. De la Senat proiectul a plecat cu TVA de 9% pentru apă pentru irigaţii şi pentru serviciile de alimentare cu apă şi canalizare. În Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor s-a adăugat TVA de 9% şi pentru serviciul de furnizare de apă caldă şi energie termică în sistem centralizat”, a anunțat deputatul PNL Ion Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.